duminică, 26 mai 2013

Tulcea: Vicepremierul Liviu Dragnea susţine în continuare comunele din România

Vicepremierul Liviu Dragnea continuă să susţină comunele din România şi afirmă că abia peste câţiva ani se va putea discuta despre o comasare a acestora.


''Soluţia nu este desfiinţarea comunelor, pentru că oamenii nu vor dispărea odată cu acestea. Soluţia constă în prioritizarea investiţiilor şi atragerea fondurilor europene. După câţiva ani în care primăriile se vor asocia pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare comune, iar oamenii vor constata că le este bine împreună, putem discuta despre o comasare a comunelor, dar nu şi despre dispariţia structurilor funcţionăreşti din sediul actualelor primăriei. Deci, se poate discuta, dar nu acum'', a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, vicepremierul Liviu Dragnea.

Oficialul guvernamental a susţinut că primăriile comunelor se pot adapta condiţiilor financiare pentru a funcţiona în interesul populaţiei.

Printre problemele dezbătute vineri şi sâmbătă la Tulcea în timpul întâlnirii cu autorităţile locale s-a aflat şi proiectul de lege referitor la intrarea în insolvenţă a comunelor, oraşelor şi judeţelor.

''Măsurile acestea de disciplină financiară nu sunt luate împotriva autorităţilor locale, ci pentru a restrânge toată risipa din banii publici făcută din neştiinţă sau în mod deliberat astfel încât populaţia să beneficieze de servicii'', a menţionat vicepremierul Liviu Dragnea.

Vicepremierul României a participat, vineri şi sâmbătă, la Tulcea, la o dezbatere care a avut drept teme principale descentralizarea şi regionalizarea, la eveniment participând atât miniştri, parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi experţi în administraţie publică.

''Este esenţial să înţelegem că mutarea puterii de la guvern către comunităţile locale trebuie să devină o realitate. În plus, eu nu aş vorbi despre mutarea pârghiilor de decizie la cetăţean, ci despre a aduce puterea în casa lui. Avem obligaţia ca în perspectivă omul de acasă să poată rezolva probleme reale în legătură cu administraţia locală şi cu propriile sale activităţi, astfel încât să fie participant activ la administrarea comunităţii din care face parte'', a afirmat preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Marian Oprişan.

Dezbaterea de la Tulcea se va încheia duminică. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu