joi, 16 mai 2013

BMW si Pininfarina vor prezenta un nou concept la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2013

Pe 24 mai, în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, doi constructori auto cu o bogată tradiţie - BMW Group şi Pininfarina - vor prezenta publicului rezultatului primei lor colaborări: o combinaţie între trecutul şi viitorul automobilului, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé.


BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé este continuarea unei noi abordări ce a fost lansată la ediţia trecută a Concorso sub forma BMW Zagato Coupé.
Conceptul adaugă o nouă dimensiune eleganţei şi exclusivităţii modelelor BMW împrumutând rafinamentul modern al Italiei. Modelul păstrează proporţiile BMW emblematice, deosebit de sportive: ampatament lung, capotă extinsă a motorului, console scurte şi habitaclu împins spre spate, cu o linie a acoperişului ce coboară uşor. La acestea se adaugă o interpretare nouă a detaliilor care poartă amprenta celebrei case de design italiene. Exteriorul simbolizează armonia modernă dintre putere şi eleganţă, pe care o regăsim şi la motorul V12 de sub capotă.
În interior, BMW Gran Lusso Coupé dovedeşte o combinaţie desăvârşită de eleganţă şi lux contemporan. Aici, exclusivitatea, confortul şi sportivitatea se contopesc pentru o experienţă interioară unică. Fluiditatea ce stă la baza geometriei caroseriei şi orientarea specifică BMW către conducător capătă  o imagine complet nouă prin influenţa Pininfarina.
Despre Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013
Evenimentul care a fost organizat încă din 1929 este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fascinației mașinilor clasice. Desfășurat sub patronajul BMW Group încă din 1990, evenimentul a crescut și s-a extins mereu: licitații de mașini clasice, un concorso pentru motociclete, o secțiune dedicată concept car-urilor.
Acesta este locul unde tradițional BMW a prezentat în premieră multe prototipuri fascinante, care și-au pus amprenta asupra designului de automobile, așa cum este GINA, BMW M1 Hommage sau BMW 328 Hommage pentru a le aminti doar pe cele din ultimii trei ani.  Sursa:http://www.money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu