duminică, 26 mai 2013

Dâmboviţa: Ministrul mediului s-a întâlnit cu primarii din Colegiul 2 Pucioasa

Ministrul mediului, Rovana Plumb, deputat în Colegiul 2 Pucioasa, s-a întâlnit, sâmbătă, cu primarii din colegiu cu care a vorbit despre problemele din comunitate, investiţii pe programe de mediu, managementul deşeurilor, decontaminarea unei zone unde a funcţionat o fabrică chimică, dar şi dezvoltarea economică a localităţilor colegiului şi despre locurile de muncă.


''Am fost în colegiu şi am avut întâlnire cu toţi primarii pentru a vedea care sunt problemele, la nivelul fiecărei comunităţi locale, şi cum poate ajuta Guvernul'', a declarat, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, ministrul Rovana Plumb.

Acesta a vorbit despre investiţiile în infrastructura de apă canal din judeţ.

''Din perspectiva politicii de mediu şi a fondurilor derulate prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, în ceea ce priveşte Dâmboviţa, principala direcţie investiţională este cea legată de infrastructura apă-canalizare, iar în acest sens vreau să vă spun că dacă din 2007 până în luna mai 2012 pentru judeţul Dâmboviţa prin POS au fost alocate pe infrastructura apă canalizare 10 milioane de euro, din mai 2012 şi până acum am transmis prin POS 20 milioane de euro la nivelul judeţului. Am avut un progres de 57% la contractare, în sensul că am mai încheiat încă cinci contracte de lucrări şi unul de furnizare, iar în ceea ce priveşte progresul fizic a crescut de la 4 la 25%'', a adăugat Rovana Plumb.

Ministrul a mai spus că investiţiile în infrastructura de apă canal vor continua în Dâmboviţa. De altfel, la nivelul ţării, în 2014, conform angajamentelor României, 80% dintre cetăţeni trebuie să fie racordaţi la infrastructura de apă-canal.

''Continuăm programul investiţional pe următoarea perioadă de programare 2014-2020 astfel încât să asigurăm alimentarea cu apă şi canalizare la nivelul comunităţilor locale şi să ne respectăm şi angajamentul asumat prin tratatul de aderare astfel încât în 2018 să ajungem, la nivelul României, la un procent de 80% de cetăţeni racordaţi la această infrastructură'', a precizat Rovana Plumb.

În ceea ce priveşte managementul deşeurilor, judeţul Dâmboviţa a beneficiat de fondurile alocate de Uniunea Europeană prin programul ISPA. Ministrul a spus că are semnale că au fost unele probleme în derularea acestui program şi că va face unele verificări.

''Avem o finanţare de 10 milioane de euro în ceea ce priveşte reabilitarea sitului de la Crângurile şi vom continua decontaminarea fostei fabrici chimice din Crângurile. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu primarii avem probleme în zona Şotânga-Doiceşti, ca rezultat al faptului că acolo avem de-a face cu închideri de mine, cu zone care pot prezenta probleme şi luni voi da ordin Gărzii Naţionale de Mediu să pregătească echipele de control pentru a veni la faţa locului şi a identifica problemele, astfel încât să soluţionăm, împreună cu Ministerul Economiei, problemele care sunt în zona Şotânga-Doiceşti şi mă refer în special la cele 60 de hectare care trebuie ecologizate'', a mai spus Rovana Plumb. AGERPRES

Un comentariu:

  1. Sunt atât de recunoscător Elegantloanfirm că m-a ajutat cu un împrumut de 600.000,00 USD USD, prin ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry, îți sunt etern recunoscător. viața mea s-a întors, finanțele mele s-au stabilit acum dețin o afacere pe care o folosesc pentru a avea grijă de nevoile familiilor mele. Sunt atât de recunoscător pentru dumneavoastră domnule Russ și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru ajutor financiar prin e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru ajutorul dvs.

    RăspundețiȘtergere