marți, 28 mai 2013

Maria Grapini participă la reuniunea Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, de la Belgrad

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, participă, la Belgrad (Serbia), la reuniunea Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului.


'România deţine pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) şi considerăm că suntem pregătiţi să ne asumăm un nou mandat în cadrul Consiliului Executiv al OMT pentru perioada 2013-2017. Sperăm că votul pozitiv al celorlalte state din Comisia Regională pentru Europa a OMT va confirma, la sfârşitul lunii august, încrederea acordată ţării noastre de membrii acestui for în ceea ce priveşte gestionarea agendei Organizaţiei', a declarat Maria Grapini.

Ministrul român conduce, marţi, şedinţa Consiliului Executiv al OMT.

Cu prilejul vizitei la Belgrad, Maria Grapini s-a întâlnit cu Taleb Rifai, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, iar principala temă de discuţie a fost strategia României pentru obţinerea unui mandat în Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului. În acest sens, au fost prezentate principalele acţiuni pe care România le are în vedere în acest scop.

De asemenea, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism s-a întâlnit şi cu Goran Petkovic, secretar de stat pe turism din Ministerul Economiei şi Finanţelor al Republicii Serbia, precum şi cu alţi omologi străini prezenţi la Belgrad.

În cadrul vizitei în Serbia, Maria Grapini a participat şi la seminarul internaţional organizat de autorităţile din Republica Serbia pe tema turismului durabil în ţările dunărene.

Reuniunea Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului se desfăşoară în perioada 26-28 mai.AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu