joi, 16 mai 2013

Antonescu despre participarea premierului la Consiliul European: Este un lucru pe care îl salut

Copreşedintele USL Crin Antonescu a salutat decizia preşedintelui Traian Băsescu privind participarea premierului Victor Ponta la Consiliul European din 22 mai, apreciind că este un lucru absolut normal.


"Este bineînţeles un lucru pe care îl salut. Este absolut normal, noi am spus-o de pe vremea când nu se putea, este absolut normal, asta vrem şi în Constituţie să fixăm, indiferent cine e preşedinte, cine e premier, ca la o reuniune a Consiliului European, unde agenda este strict legată de chestiuni bugetare, economice, prin excelenţă şi în exclusivitate legate de măsuri guvernamentale, să participe premierul. Decizia domnului Băsescu de a consimţi de această dată este una care iată poate fi pentru oricine temei de optimism antropologic, cum îl numesc eu. Omul cât trăieşte învaţă, omul poate deveni mai bun. Zic omul în general, generic, nu omul dumneavoastră, domn Băsescu", a afirmat joi Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional a PNL.

Întrebat dacă a fost o chestiune discutată în USL, el a răspuns : "Cu mine cel puţin da, cred că şi alţi colegi au fost informaţi".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat miercuri că a decis ca premierul Victor Ponta să participe la Consiliul European din 22 mai, în baza unui mandat pe care urmează să îl aprobe.

"Consiliul European din 22 mai are două subiecte: unul este legat de dezvoltarea politicii energetice a UE (...). Cel de-al doilea subiect este legat de combaterea evaziunii fiscale în statele membre. Am decis ca pe 22 mai, la Consiliu, să participe primul-ministru, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu